Rossignolrennet går som planlagt. Det er fine forhold i Lillomarka skiarena. Det liger en del fin våt nysnø oppe på en kunstsnøsåle. Det antas 1 – 2 plussgrader i morgen. Her er smøretips.

GLID

 1. Rens sålen godt med skirens (Glide Wax Cleaner). Smør på med skirensen med fiberlene. Tørk av med dopapir etter at rensen har fått virke litt, men før den tørker. Børst med myk stålbørste (bronsebørste) for å rense strukturen i skisålen.
 2. Smelt inn en hard glider (Swix CH6/LF6) med smørejern. Temp. på jernet skal være hele 140 grader. Pass på at du ikke holder jernet stille slik at du brenner sålen, men det er viktig at du får varmet glideren skikkelig inn. Avkjøl i ca. 10 min. Varm inn en gang til og avkjøl.
 3. Skrap av med midtrand- og plexisikling. Børst av med myk stålbørste eller bronsebørste (evt. drill). Du skal børste til det ikke kommer mer av sålen. Dette gjelder for all avbørsting av glider.
 4. Smelt inn en HF8 glider. Avkjøl i 10 min.. Varm inn 2 x til med avkjøling hver gang.
 5. Gjenta punkt 3.
 6. Rill gjerne skiene med 1 mm rett rillejern (de som har).

FESTE

 1. Rens festesonen med rensevæske (Base Cleaner). La det tørke.
 2. Smøresonen pusses forsiktig med sandpapir med grovhet 100 eller finere. Puss i lengderetningen.
 3. Varm inn et tynt lag med isklister eller bruk Swix KB20 grunnklisterspray (smørejernet ca. 100 grader). Korkes og avkjøles godt. Viktig at dette laget herdes.
 4. Legg deretter en Violet klister, også tynt lag.
 5. Dagen klister blir Rode Multigrade blandet med Rode Rossa 50/50. Alternativt Swix universalklister. Denne legges ganske tykt. Korkes eller jevnes ut med håndflate.
 6. Ta med en klisterskrape til stadion. Universalklister med sølv, KX65 og KX75 bør også tas med hvis du har i tilfelle det blir veldig vått.

Lykke til.