Historikk

Historien til Årvoll IL Håndball

Håndballgruppa ble startet opp i 1957 av en gjeng voksne damer. Deretter ble det satt i gang med guttelag i 1964, herrelag i 1967 og jentelagene kom etter tur fra 1968. Det var da det virkelig tok av for håndballen i Årvoll og det ble mange store idrettsbragder i årene fram til 1985. Da nådde vi et punkt hvor barnekullene i området var små, interessen og rekrutteringen dårlig. Damelaget ble lagt ned, men herrelaget holdt fortsatt stand.

Så i 1991 annonserte vår daværende leder, Hroar Sjølie, i Årvoll Posten etter tidligere utøvere som kunne tenke seg å blåse liv i jenteidrettene igjen. To søstre, Bente og Hanne, som hadde startet som småjenter selv i 1968, hadde nå barn i den rette alderen og tente på ideen og i løpet av få år ble mange nye lag etablert og vi nærmet oss raskt 200 medlemmer igjen, med hovedtyngde på jentene.

Mange medlemmer har vi hatt siden da, mye gøy har vi opplevd og flere kretsmesterskap har blitt kapret, men det morsomste er at vi fortsatt har igjen flere av de som har vært med helt fra 60-tallet som aktive spillere. Litt saktere går det kanskje med oss etter hvert, men håndball er fortsatt like gøy. Vårt viktigste mål er å gi alle våre nye og unge medlemmer like mye glede med denne idretten som vi har hatt, og vårt håp er at de vil holde på like lenge som mange av oss har gjort!

I Årvoll håndball er målet å skape idrettsglede for barn, unge og voksne via triv´li på trening, samhold og sosiale tiltak.

Vårt motto er:

Travle, trygge barn trives!