Vi bydde opp til fest, men festen ble dessverre noe bremset.

Så var dagen kommet. Årvoll IL skulle by opp til fest med nyåpning av vår nye kunstgressmatte. Folk møtte opp i hopetall, og det var et strålende liv helt fra undertegnede ankom banen ca kl 18.00.

Banen var fylt til randen med glade barn- og ungdom som spilte fotball utpå vår nye matte. Mange foreldre og også en haug av politikere hadde tatt turen ned for å inspisere vårt “nye” fort.

Kvelden kunne ikke begynt bedre. Nå var det bare opp til A-lags gutta å fullføre kvelden med stil. Og sikre Årvoll tre nye og viktige poeng i kampen om opprykk.

Gutta møttes i garderoben en time før kampstart. Sjeldent har jeg sett gutta så fokuserte og motiverte spillere før en kamp. I dag skulle vi nok en gang prøve å vise Årvoll-folket hva laget kan.
Klokken viser 20.12 og gutta stiller seg opp utenfor garderobene. Og i anledning åpningen av banen har vi denne kvelden vært så heldige og fått med oss balljenter- og gutter fra 2006 kullet. Morro! Gutta entrer banen i det vi kan kalle et lite folkehav. flere hundre mennesker har kommet seg ned på banen for å heie frem verdens flotteste A-lag.

20:15 og kampen blåses i gang.
Kampen starter rolig. Vi har mye ball og vi prøver å finne åpninger. Korsvoll er meget flinke til å tette rommene og spesielt på midten. Det gjør at det blir vanskelig for oss å finne de smarte løsningene. Det blir en del småpasninger før vi ender med å slå lange baller opp mot Tim. Vi skaper noen halvsjanser samtidig som Korsvoll er gode på overganger. Det var en stillingskrig og fortsatt 0-0 når vi passerer 40 minutter. Nå gjaldt det for begge lag å gå til pause med null i sekken å få stokket kortene skikkelig før 2 omgang.

Så i det 43 minutt skjer det som virkelig satt en demper for kveldens fest.
Vår spillende trener Torgeir Hoås som i kjent stil yter 100% i alle dueller og løper til krampa tar han blir taklet utrolig stygt. helt ute ved sidelinja på midtbanen kommer det en Korsvoll spiller i en voldsom fart for å sette en takling. Dessverre kommer han alt for sent inn i taklingen og vi som stod på andre siden skjønte raskt hva som hadde skjedd.

Hele Årvollbanen ble helt stille. (Ambulansen ringte jeg faktisk før jeg i det hele tatt hadde rukket å komme meg over på andre siden til Torgeir). Synet jeg møter i det jeg kommer frem er vanskelig å beskrive. Men jeg ser en utrolig sterk Torgeir som virkelig biter tenna sammen for å berolige oss andre selv om også han forstår godt hva som har skjedd. Beinet var brukket på en måte jeg ikke har sett før.
Dommeren blåser straks av omgangen og sender begge lag i garderoben. Flinke foreldre, spillere og andre tilskuere tar tak og får de minste barna litt på avstand slik at de slipper å se på det som nettopp har skjedd.
I alt uhellet var vi heldig at denne uheldige Korsvoll spilleren var lege. Han tok ansvar med en gang og var virkelig til god hjelp for alle sammen frem til ambulansen kom etter ca 15 minutter.
Med ambulansen vel fremme fikk Torgeir endelig nok Morfin til at smilet til Torgeir så vidt kunne titte frem ved noen få anledninger. Ambulanse personellet fikk dratt beinet på plass og kjørt Torgeir av gårde til Ullevål sykehus.

Kampen ble selvfølgelig preget etter denne hendelsen. Og undertegnede fikk dessverre ikke med seg så mye av 2 omgang ettersom tankene var på et helt annet sted.
(Kort utdrag av 2.omg.)
Korsvoll går opp i en 0-1 ledelse etter en dødball. Men vi slår raskt tilbake på en corner noen minutter senere ved at Tim får heade inn sin 18 scoring for sesongen.

2-1 målet blir scoret av en av våre 1.års juniorer, Thomas etter en flott prestasjon.

Vi vinner kampen 2-1 og er med det tilbake i delt ledelse i det 3 seriekamper gjenstår. Det var en utrolig deilig seier, og all honnør til gutta som virkelig går i krigen. Spillet er kanskje ikke der vi ønsker at det skal være, men vi tar tre poeng, og vi har fortsatt alt i våre egne hender. Vår glede over seieren denne kvelden kommer dessverre litt i skyggen av hendelsen med Torgeir. Våre tanker går til Torgeir og vi håper virkelig han kommer seg raskt på beina igjen.

Status på Torgeir Onsdag morgen er at han fortsatt venter på operasjon, og at det er planlagt en operasjon i ettermiddag.
Han har brudd og avrevet leddbånd. Det positive er at han mest sannsynlig kun behøver en operasjon, og ikke minimum to som først antatt.

Torgeir har fortsatt store smerter, men han takker alle sammen for hyggelige ord og god støtte. Han hilser så mye fra sykesengen og gleder seg til en super spennende innspurt for A-laget. Applausen han mottok fra alle fremmøtte i det han seilte av gårde i ambulansen beskrev han som noe av det bedre han har opplevd.

Vi ønsker å rekke en stor takk til alle som hjalp til mens vi ventet på ambulansen. Det er utrolig hva noen støttende ord, og en varm hånd kan gjøre..

Tusen takk også til alle som møtte opp i går. Gutta ble rørt av oppmøte, og setter så utrolig stor pris på støtten fra dere. Det betyr så utrolig mye mer enn dere aner.

Vi takker også Korsvoll og dommerne for en god, og hard kamp.

Sportslig hilsen
Morten Holmen-Jensen og resten av A-laget.