Oslo kommune har en ordning som fører til at Kulturetaten får 0,5% av kommunens totale investeringsbudsjett som skal brukes til kunst. Kulturetaten velger ut byggeprosjekter som de synes egner seg for kunstverk, og Årvoll flerbrukshall og idrettspark var et slikt prosjekt.

Der har et lokalt kunstutvalg, hvor Reidar Bergestad satt som brukerrepresentant fra Årvoll IL, og som ble ledet av Ole Martin Lund Bø, selv kunstner, gjennomført en konkurranse som førte til at Marthe Elise Stramrud (f. 1984) vant med forslaget Familien.

Mandag 8 juni kom skulpturgruppen, som nå har skiftet navn til «Friminutt», fra Danmark til Årvoll. De åtte skulpturene har alle form som en klassiske vase, samtidig som de med sine armer, nakke, fot og kropp kan minne om vesener med menneskelige kvaliteter og størrelser.

Skulpturene er glasert med lette strøk med oppstemte farger – preget av kunstnerens personlige avtrykk. Å brenne keramikk involverer et visst sjansespill hvor man må gi slipp på kontrollen. Dette kan vi kan se resultatet av i flere av skulpturene. I løpet av en hel uke i Tommerup Keramiske Verksteds keramikkovn med varme 1260 grader, har noen av dem bøyd og vridd seg – slik at det nærmest ser ut som om de blafrer litt i vinden. Nesten like ukontrollert danser stensilerte blomster, kropper, øyne, røde lepper, sløyfer og striper tvers over skulpturene – i en visuell fortelling som går i alle retninger.

Gratulerer, Årvoll IL og Årvoll skole! Dere har fått et lekent kunstverk!