Det er pr. i dag (fredag) meldt stabilt kaldt vær både lørdag og søndag. Ca. -10 grader. Det skal være ganske enkelt å smøre i disse forholdene. Her er noen tips:

GLID (begge dager)

  1. Rens sålen godt med skirens (Glide Wax Cleaner). Smør på med skirensen med fiberlene. Tørk av med dopapir etter at rensen har fått virke litt, men før den tørker. Børst med myk stålbørste (bronsebørste) for å rense strukturen i skisålen.
  2. Smelt inn en hard glider (Swix CH6/LF6) med smørejern. Temp. på jernet skal være hele 140 grader. Pass på at du ikke holder jernet stille slik at du brenner sålen, men det er viktig at du får varmet glideren skikkelig inn. Avkjøl i ca. 10 min. Varm inn en gang til og avkjøl.
  3. Skrap av med midtrand- og plexisikling. Børst av med myk stålbørste eller bronsebørste (evt. drill). Du skal børste til det ikke kommer mer av sålen. Dette gjelder for all avbørsting av glider.

FESTE (lørdag)

  1. Rens festesonen med rensevæske (Base Cleaner). La det tørke.
  2. Smøresonen pusses forsiktig med sandpapir med grovhet 100 eller finere. Puss i lengderetningen.
  3. Varm inn et tynt lag med Toko grunnvoks eller Swix V30 (smørejernet ca. 110 grader). Korkes og avkjøles.
  4. Dagen festevoks legges deretter i flere lag (ca. 3-4). Korkes lett mellom hvert lag. Dette kan legges på selve stadion på renndagen. Det ser ut at Swix V30 skal sitte bra på dette føre, Rode Super Extra kan være en alternativ. Kan hende at vi må et hakk ned til V40 Blå Extra hvis det blir mildere enn -10.

Lykke til både utøvere og foreldre!!!