Trening/Sikkerhet

Om Jibbing – Freeski

Jibbing, Freeski eller frikjøring på ski, er en populær form for alpint. Ordet jibbing betyr å stå på ski på noe som ikke er snø som for eksempel bokser, rails og lignende. Jibbing er en sport som involverer avanserte triks og utføres ofte på ulike naturlige eller menneskeskapte elementer. Eksempler på elementer kan være et gelender, et hopp, en kasse eller en tønne. Populariteten til sporten har økt enormt siden begynnelsen av det 21. århundret og har røtter i fristilskikjøring, alpint og snowboarding, men er i dag akseptert som en egen sport. I konkuranse kan det være ett eller flere elementer, men er det gjerne en kombinasjon av rails/bokser og ett eller flere hopp og kalles da Slopestyle. Andre konkuranseformer er halfpipe og quarterpipe.

Om Årvoll Freeski

Årvoll ILs freeskigruppe er en egen treningsgruppe som sorterer på linje med langrenssgruppa, under Årvoll IL Ski.

Trening

Trening skilles i barmarks- og utetrening. Barmarkstrening er i hovedsak i sal med trampoline/trampett, hvor vi fokuserer på akrobatikk med rotasjoner mv. Når snøen kommer flytter vi ut og fortsetter med ski på bena! Se kalender for datoer.

Utstyr:

Utstyr som benyttes er parkski (twintip), hjelm og ryggskinne. Staver er valgfritt. Merk! Sikkerhetsutstyr – hjelm og ryggskinne er påkrevet for å delta på utetrening! Albue og handleddbeskytter kan også være smart, særlig på rail/boks. Lår/hofte/halebensbeskyttelse (motocross utstyr) er heller ikke dumt! Tips! Biltema har mye slikt utstyr!

Ferdighetskrav

Treningen tilpasses den enkelte deltagers ferdigheter med stor vekt på sikkerhet, men det er nødvendig å ha grunnleggende ferdigheter på alpinski:

En må kunne ta seg kontrollert ned de slalåmbakkene hvor trening arrangeres, og ta heisen opp alene.

Kostnader

Den enkelte utøver må dekke følgende for å kunne delta i Årvoll Freeski:

 • Medlemskontingent i Årvoll IL. Se Årvoll IL innmelding for innmelding. Innbetalingsinformasjon blir tilsendt.
 • Treningsavgift er kr. 2750,- pr. deltager for følgende tilbud i Freeski-gruppa:
  • Barmark i høstsemester en gang i uken september – desember, eller til snøen kommer.
  • Skitrening to ganger i uken i Oslo skisenter Grefsenkollen, gjennom vintersesongen (januar – april) Noen treninger kan bli flyttet til Varingskollen.
  • Vi prøver å få til en eller flere treninger i Hemings trampolinehall.
  • Vi prøver invitere hele familien på tur til parkanlegg, f.eks Vierli.
  • Betales til konto: 6090.06.30150. Husk å føre opp deltagers navn på betalingsmelding!
 • Forsikring for utøvere fra 13 år og oppover.
 • Heiskort og transport til treningssted
 • Ski- og sikkerhetsutstyr (hjelm og ryggskinne)