Årvoll IL Fotball Elite


Oversikt over seriekampene for Årvoll menn senior ligger her.

Årets seriemestere

Årvoll IL og hele Årvoll gratulerer A - lagsgutta med seriemesterskapet i 4. divisjon! Trenerne Svein Tore og Endre Olav, støtteapparatet med Morten, spillerne med Jens i spissen, de tillitsvalgte med Petter i spissen og ikke minst de fantastiske supporterne med...

Vi bydde opp til fest, men festen ble dessverre noe bremset. Så var dagen kommet. Årvoll IL skulle by opp til fest med nyåpning av vår nye kunstgressmatte. Folk møtte opp i hopetall, og det var et strålende liv helt fra undertegnede ankom banen ca kl 18.00. Banen var...

Kontakt oss

11 + 8 =

Tweets fra Årvoll IL

Vi taper kvelds kamp 2-3 Mot Ullern. En kamp hvor begge lag hadde hver sin omgang. Vi takker et godtspillende Ullern lag for kampen👍

Fra Facebook

Sommerferien er over for våre A-lags herrer, og i morgen starter alvoret for fullt igjen.

Etter en svak sesongstart tok gutta seg sammen og sørget for 4 av 4 seiere før vi tok ferie. I morgen ønsker vi å fortsette vår poengfangst.

Før høstsesongen sparkes i gang ligger vi på 4 plass og har fem poeng opp til andre plass.

Vi håper Årvollfolket kjenner sin besøkelsestid og tar turen ned på Årvollbanen i morgen Kl 20.15

Årvollgutt hei!
... Se merSe mindre

Gå til Facebook

Årvoll IL jr. 1 - Grorud 1-0 (11.08.17)

Årvoll IL gratulerer juniorlaget med seier over Grorud!
Hvorfor?
- På tide.
- Dere står på helt til slutt.

Men viktigst: dere står fram som en kameratgjeng som har lyst å vinne - sammen. Og kamerater møter opp - for å heie på dere.

Dere er dønn viktige for oss. Fordi vi skal opp i 1. Divisjon. Og fordi dere skal prege Årvoll fotballen i mange år framover.

Dere har et fantastisk støtteapparat. Det fortjener dere.
Så er det opp til dere - å skape miljø OG treningskvalitet - på hver trening framover.

Å ha sjøljustis innad i spillergruppa.
Det skal svi - av og fra sine egne - om DU ikke gir'a jernet eller ikke møter opp på trening!

Det er summen av dette som får den tolvte mannen - ut på banen.

Stå på videre - guttær!
... Se merSe mindre

Gå til Facebook

Litt forsinket sommeroppsummering fra A-Laget.

Sommerferie på 4 strake treere.
A-laget har hatt en aldri så liten Berg og Dalbane-reise denne våren. Det samme gjelder kampreferater som har uteblitt i takt med manglende trepoengere. Vi gjør imidlertid noe bot nå, og lover samtidig mer konsistens i fremtidig rapportering. Medgangsskriving blir luket bort. Undertegnede legger seg flat og tar selvkritikk. Håper samtidig på tilgivende blikk i horisonten. Våren avsluttet lovende. Det ønsker også redaksjonen å gjøre. Her kommer en ørliten oppsummering av reisen. Håper du ikke faller av i svingene.

Det hele startet så lovende, med 4-1-seier mot de selvutnevnte opprykksfavorittene Heming. Klubben på beste vestkant, som har sommerfestene sine på en pynt vi alle andre kan drømme om i våre aller villeste drømmer og fantasier, har imidlertid fått kjørt seg nok av oss både sportslig og sosialt. Så den lar vi ligge. I kjølvannet av dette kom motgangen og kontrastene. 2-2 i sideveis snødriv på tampen av april mot Ullern 2 ble fulgt opp av tap, uavgjort, tap – før vi nok engang statuerte et eksempel med 3-2-seier over et profilert Kjelsås 2 lag som kom til Årvoll for å stikke kjepper i hjulene. Det var imidlertid lite oppdrift å spore i den seieren. Det vi trodde skulle være en injeksjon med vitaminer for et lag som lå nede med brukket rygg viste seg å være en sovepute. Den søvnen våknet vi ikke fra før etter to strake tap mot Rilinja og Frigg 2 med totalt 2-10 i målforskjell fordelt på to kamper.

I kjølvannet av denne fadesen våknet imidlertid den sovende kjempen Årvoll og reiste seg fra forsmedelige poengtap på løpende bånd. Vi fikk tilbake viktige brikker fra skade såvel som spillere fra utenlandsopphold. Etter 4-2-seieren mot Fortuna var det ikke lenger bare rasling med sablene. Nevnte sabler var nemlig ute av slirene og Hasle/Løren såvel som Oslojuvelene ble sablet ned. Dette før vi påførte Heming nytt tap. Deres tredje totalt.

Sesongen har vært preget av større skalper. Og vi har vært Rilinja sin beste venn, med 6-0-tap over dem med dobbel over Heming såvel som sterk borteseier mot Fortuna. Men vi ønsker naturligvis mer enn gode vennskap og enkelte overraskende seiere i fortsettelsen. Det kan også fort komme. Om vi ikke mister hodet fullstendig i ferien. Vi ønsker som klubb å forbedre oss. Derfor har vi sett til Heming som utleverer spilleres vaner utenfor banen. Neste spalte om noen uker blir altså en feriespalte fra fem av våre menn. De tilfeldig utvalgte vi skal fokusere på da er Stian William Olsen, Adrian Tærud, Jens Andersen, Simen Møller, Steffen Andersen. Enkelte av disse kombinerer visstnok trening med en såkalt high end-tilværelse på sørlige breddegrader. Det vil samtidig komme enkelte overraskelser. Så heng med.

Status på stallen:
Yaw har gått til Kjelsås. Stortalentet har bidratt glimrende for oss over tid, og har blitt lagt merke til over tid. Nå klarte vi ikke å holde på ham lengre. Vi ønsker å takke ham for innsatsen hos oss og upåklagelige prestasjoner sportslig såvel som sosialt. Vi ønsker ham lykke til i fortsettelsen.

Som en konsekvens av dette fikk Ahmad fra juniorlaget tillit fra start borte mot Oslojuvelene. Han markerte tidlig sitt territorum med to assist og en BB-opptreden.

En takk også til Rune Vøyen som har vært på lån hos oss, og levert gode redninger med snaphanskene sine. Lånet var for å få våre skolerte sisteskanser tilbake i runddansen etter skader. Låneoppholdet til Rune er over, mens Stephen og Stian begge ryktes å være friskmeldte såvel som fitte for ballspill igjen. William Olsen ble matchet som spiss mot Hasle Løren og viste gode takter der. Så dette må betegnes som et godt omen for høsten.

God sommer!

Vi sees 14/8
... Se merSe mindre

Gå til Facebook

Årvoll IL - oppsummering fotball vårsesong
En kort oppsummering er på sitt plass. 600 fotballspillere og 150 tillitsvalgte har vært i gang fra to til "sju" ganger i uka.
STYRETS VÅRSSESONG
Et organisasjonsutvalg har sett styret «i korta». Konklusjonene er:
- Masse bra å bygge videre ‘
- Stort potensial til å forbedre:
o Kommunikasjonskanalene
o Systematisering og fordeling av frivilligheten
o Sportslig oppfølging av lagenheterne
o Overgang fra barn- til ungdom
Styret følger opp.
Ellers har anleggsutbygging direkte og indirekte stått i fokus:
- Innkjøp og plassering av Treerbaner
- Innkjøp av salgsbod
- Innkjøp av høytaleranlegg
- Jobbing og godkjenning av 100 x 64 meter kunstgressflate (den har vært foreslått helt med i 96 x 58…
Vi vil berømme Hovedstyret for finansiering av høytaleranlegg og salgsbod
BARNEFOTBALLEN
Først og fremst vil vi takke for innsatsen.
Det er i barnefotballen vi er størst, både antall spillere og støtteapparat. Fantastisk innsats.
Der biter vi særs godt fra oss. Med vår modell med jevne lag "rund baut" er dette imponerende.
Flott er det at de fleste lagene også slutter opp rundt Lørdagstreninga. Konseptet er genialt. Treningsutbyttet er også stort.
En spesiell takk til Hovedlaglederne som gjør en fantastisk jobb med påmeldinger, kamp- og treningslogistikk og mye "mas" fra styret.
Også Tre x Tre Hurra til Asbjørn som gjør en framifrå jobb. Han får det meste i Havn..!
Utfordringen i barnefotballen er at vi er så mange at klubben ikke klarer å følge opp trenerne og lagenhetene på feltet – i hverdagen. Styret jobber nå med flere modeller for å bli dyktigere på dette området. Den nye Sportsplanen er et virkemiddel. Den finner du på nettet.
SENIORFOTBALLEN
Fakta.
A - herrer 4 plass 20 p
8.div 6 plass 16 p
Menn 33 6 plass 5 p
Menn sjuer 1. Div 1 plass 20 p
Jenter sjuer 2.div 1 plass 18 p (52-8)
Jenter 35 Sjuer 1 plass 30 p (63-7)
A- laget – herrer spiller i en tøff 4.div. Åpna bra, black out midtveis, for så å avslutte på en fantastisk måte. Dette lover bra.
Ekstra artig er det at 3-4 egenproduserte juniorer starter hver gang.
Nytt av året er et seniorlag i 8. Div bestående av tidligere Årvollgutter som har spilt i de aldersbestemte klasser.
Målet er å gå opp to divisjoner. Like viktig er det å holde disse i klubben. Som potensielle ledere, trenere og pappaer i klubben. Det samme gjelder sjuerlaget som har hatt en flott sesong.
Nestorene - menn 33 har en mellomsesong!
Så kommer jentene som er BEST. Begge lagene troner toppen OVERLEGENT. Tilsammen har de scoret 114 mål.
Mange er også foreldre til spillere i barnefotballen og trenere i barnefotballen.
Dønn viktige.
Legg veien om USBL - der de spiller til høsten. Det fortjener de.
Kanskje kan de være med på å etablere et senior ellever lag i 4. Div sammen med våre lovende ungdomsjenter?
At vi har seks seniorlag som spiller fotball i seriespill er flott; det er langt over klubbsnittet i Oslo. Flere «eldres» trener fotball ukentlig på våre anlegg uten at de er med i seriespill. Sammen er dette beviset på Lengst Mulig ikke bare er en floskel på Årvoll!
UNGDOMSFOTBALLEN
Jenter
Fakta
J 17 1 plass 17p ubeseira 38-8
J 15 1 Div 9 plass 10 p
J 14 sjuer 4 plass 21 p
J 13 sjuer 4 plass 12 p
J 13 1 Div nier 1 plass 16 p
Klubben har en bevisst jentesatsning som nå bærer frukter. Vi har jentelag i alle årsenheter fra seks til søtten år. Vi er også gode. Jenter 17 er ubeseira, jenter 15 spiller i en tøff 1. div. Mange kamper på slutten av vårsesongen «tålte ikke» beina, men er klar for å kopiere en fantastisk start på vårsesongen - etter ferien. Sjuerlaget – jenter 14 har hatt en fantastisk avslutning på vårsesongen, med fem seire på rad.
Det yngste årstrinnet: trettenåringene imponerer. Både sjuerlaget og elleverlaget leverer. Elleverlaget holder bl. annet Røa bak seg. Artig!
Gutter
Fakta
G 19 2.div 1 plass ett uavgjort (51-10) 28 p
G 19 3 Div 6 plass 11 poeng
G 15 2 Div 6 plass 12 poeng
G 15 3 Div 7 plass 6 p
G 14 1 Div 3 plass 16 p
G 14 3 Div 6 plass 10 p
G13 1 Div 7 plass 10 p
G 13 2 Div 2 1 plass 28 p (g 12 år lilla)
G 13 2 Div 2 7 plass 13 p
G 13 år 3. Div 3 plass 16 p
På juniornivå har vi over 30 ungdommer som spiller fotball. 1. laget er særs godt. Klubben stilte ikke med juniorlag i en periode. Derfor måtte dette laget starte i 3. div. Målsettinga var å nå 1. divisjon. Den målsettinga er i ferd med å nås. Fem poeng foran neste lag før ferien. Flere av gutta spiller også på A – laget. Junior 2 ledes av dyktige og entusiastiske Thomas Hoff. Laget spiller hele tiden jevne kamper, men har hatt litt mye «stang ut».
G – 15 bør få mye positiv oppmerksomhet. Laget mistet mange spillere før sesongen. Allikevel: Kamal Saaliti, Svein Aaserud, Lars- Fredrik Mathiesen, Frode Lysandtrø, Oliver og Saru ga seg ikke og sammen har de fått to lag – mer enn «oppe å stå beina». Imponerende.
G – 14 led også samme skjebne med spilleravganger. Men i samme ånd som g – 15 har de gitt gass og 1. laget begynner å nærme seg de aller beste lagene i Oslo. 2. laget – like viktig – ligger midt på i sin avdeling. Svein Ove Valan, Mr. Årvolls «over alt» skal ha skryt for ukuelig optimisme og stå – på – vilje.
Gutter 13 er en fantastisk gjeng med over 40 gutter. Dette tallet er i seg sjøl en suksesshistorie. Mange spennende typer har de og lagene har til stadig framgang. De kommer nå rett fra deltakelse i Sør cup – med flotte opplevelser og gode resultater.
Lilla – laget til g – 12 imponerer i 13- årsklassen. Klarer de også å beholde bredden – kommer nok et sterkt kull opp fra barnefotballen.
JENTETRENERKURS
Vi har arrangert et eget Grasrot Jentertrenerkurs – Barnefotballkurset. 16 jenter fullførte med glans.
De skal nå ut å praktisere og avlaste frivilligheta på Tine fotballskole og på de yngste lagene i høst. Jentefotballen på Årvoll er i forkant – i Oslo.
SPORTSPLAN
En flott Sportsplan ligger nå ute på vår nettside. Enkel med læringsmomenter og øktplaner fra 6 år til og med ungdom. Nå gjelder det å bruke den i hverdagen. På Årvoll skal det ikke være tilfeldig hvordan fotballopplæringa skal foregå.
CAMPEN
Ellers har vi gjennomført tidenes fotballCamp. 150 gutter og jenter har trent, lært, vært allsidige, ledd og bygget bru over lagsgrenser i uka etter serieslutt. Et fantastisk trenerteam med Kamal og Marlene i spissen har lagt ei fantastisk ramme for uka. Nesten alle årsenhetene har vært tungt representert. Neste år planlegges det slik at enda flere er med. Vi har ambisjoner om å lage dette til Oslos beste Camp med deltakelse fra enda flere klubber rundt oss.
HØSTEN
- Oppstart – trening
«Avgjør alt» sier de i Eliteserien. Sånn er det ikke hos oss. Den lange tanken er avgjørende for Flest Mulig – Lengst Mulig – Best Mulig. Gode treninger og mange treninger er nøkkelen.
I ungdomsfotballen har lagene også resultatmål. For å nå disse må det legges ned et skikkelig fotballfaglig arbeid.
Kom i gang med treningene FØR skolen starter. Høsten går fort. 1. august er en flott dato for oppstart.
Grusen blir kunstgress. De starter opp i august. Dette vil gi utfordringer, men Sletta og Lia ligger klar til å løse den floken. «Den som venter på noe godt – venter ikke forgjeves».
- Tine Fotballskole
Vi har det klare mål at over 300 skal delta 17. – 20 august. Dette er fotballens manifestasjon på bredde og fotballopplevelser. – sammen med foreldrene. Nytt av året er at alle lagene skal ha ungdomstrenere lørdag og søndag.
Jenter og gutter 5 år har også oppstart på Tine fotballskole. Velkommen.
Det blir trener- og lagledermøte om Fotballskolen og høsten MANDAG 14. 08.17 på Klubbhuset
- 3 v 3 turneringa
Var en kjempesuksess i fjor. Denne går av stabelen helga 16. – 17. september. Her har ALLE et ansvar for å rekruttere inn lag! Gå på lag dere kjenner og lag dere spiller mot. Det arbeidet starter 1. august. Jo bedre jobb vi gjør her – jo mer kan vi «slå oss på kassa» i ettertid.
HUSK! Meld dere på turneringer der arrangørklubb kommer til oss. Det er den beste lagsrekrutteringsmåten.
- Dugnadsånd
Disse to arrangementene utfordrer frivilligheta og dugnadsånden. Det har aldri vært et problem før – ei heller nå. Vi må bare passe på at det blir jevnt fordelt.
- Ekstra skryt
Gutter 09 er en driftig gjeng. På andre året på rad arrangerte de en fantastisk turnering på Usbl. for 09 - klassen. Og bare lovord i flott vær. "Så flott det er her oppe" , sa folket.
Finere blir det til neste år med kunstgress!
Noe glemt – helt sikkert
Noen glemt – helt sikkert.
Det som også er sikkert – vi har gjennomført en vårsesong med 18.5 – 19 – 18.5 og 20 i stil.
Ta dere ferie.
... Se merSe mindre

Gå til Facebook

Tirsdagens kamp mot Heming endte med en strålende 3-4 seier. Etter og ha ledet 4-1 til klokken bikket 88 minutter gjorde vi det litt i overkant spennende med å slippe inn 2 mål på to minutter.

Et utfyllende referat fra kampen og vårsesongen generelt kommer i løpet av helgen.

Årvollgutt hei.
... Se merSe mindre

Gå til Facebook