Karusellrenn i Årvoll Freeski er et lavterskel internt treningsrenn som gjennomføres i treningstiden. Barna gjør så få eller mange triks de ønsker. Oppmøte som vanlig kl 18, da får utøverne skrevet seg på startliste og får utlevert startnummer. Deretter er det oppvarming i bakken på egen hånd med et par gjennomkjøringer.

Rennet foregår i det nederste hoppet i Grefsenkleiva. Tidligere har det vært et lite hopp og et stort hopp ved siden av hverandre. Det er da helt fritt om man vil hoppe på stort eller lite hopp, om man vil trikse eller ikke. Trenerne sitter ved hoppet og skriver “poeng” og kommenterer hoppene i mikrofon. “Poeng” er i form av kommentarer til internt bruk for trenerne. Det blir ingen rangering. Før rennet settes i gang samles alle utøvere på henget over hoppet, og ingen hopper før trener har satt i gang neste hopper. Vi satser på 3 gjennomkjøringer i rennet for hver utøver.

Det blir musikk og god stemning i bakken, og det er en fin anledning for foreldre til å komme å se hva vi driver med.

Det er selvfølgelig helt frivillig om man vil delta på renn!

Vi satser på å arrangere 3 karusellrenn i år, og det siste rennet klassifiserer vi som klubbmesterskap
Klubbmesterskapet foregår på samme måte som karusellrennene, men vi kårer klubbmester og deler ut premier. Etter det siste rennet blir det grilling av pølser, kakespising og brus.